Voor ouders

 • Elk kind wordt bij binnenkomst begroet door de Pedagogisch medewerker. We vinden het erg prettig als ouders ons zoveel mogelijk vertellen over wat hun kindje de afgelopen dagen heeft meegemaakt of geleerd. Dan kan de pedagogisch medewerker hier rekening mee houden en met uw kind er over praten.

  Het is om te beginnen belangrijk dat uw kind ziet dat u weggaat, neemt u daarom altijd duidelijk afscheid.
  Als de kinderen gehaald worden nemen we graag even wat tijd om te vertellen wat zei de hele ochtend hebben gedaan, met wie uw kind heeft gespeeld en uiteraard ook of er bijzonderheden zijn voorgevallen. We vinden het bovendien van belang om een duidelijk structuur aan te brengen in de ochtend. Dit geeft de kinderen duidelijkheid en houvast.
  -We hebben bijvoorbeeld op vaste tijden eet/drink momenten.
  -Tijdens de overgang naar een andere activiteiten (zingen we liedjes) en benoemen we het geen wat we vervolgens gaan doen.
  Vaak werken we hierbij ook met dagritme kaarten die voor kinderen snel herkenbaar zijn. Voor elk jaar maken we een planning met maand thema’s en als we bijvoorbeeld merken dat andere thema`s actueel zijn. Dan spelen we daar handig op in en bedenken er nieuwe activiteiten omheen.

  Vanaf 08:45 is de inloop bij de peuterspeelzaal.
  Om 9 uur starten we met de grote kring.
  We groeten elkaar en kijken of alle kinderen er zijn.
  Daarna gaan we aan de grote tafel activiteiten doen.
  Wanneer de kinderen die zindelijk zijn naar de WC gaan worden de andere kinderen verschoont.
  Na het wassen van de handjes gaan we aan tafel eten we ons fruit en drinken onze limonade. We lezen voor en zingen liedjes, en gaan vervolgens lekker buitenspelen. Is het weer hier niet geschikt voor? dan doen we bewegingsspelletjes met muziek of lekker vrijspelen. Vervolgens is het weer tijd om naar huis te gaan….

  De peuterspeelzaal heeft zijn vaste pedagogisch medewerkers. Als er een inval medewerkster moet worden ingezet, bijvoorbeeld bij een ziekte. Dan is dit in principe altijd naast een vaste medewerkster. Op de Peuterspeelzaal wordt elke ochtend ondersteuning geboden door vrijwilligers of stagiaires. Wat betreft het inzet van vrijwilligers, streven we naar zoveel mogelijk continuïteit. Dat houdt in dat vrijwilligers op vaste dagdelen worden ingezet.

  slider_icon15.png

  Kinderen die de peuterspeelzaal bezoeken krijgen fruit en limonade van de peuterspeelzaal. Wanneer uw kind nog niet zindelijk is, dient u zelf luiers en billendoeken mee te geven. Er zijn kleine wc`s aanwezig voor de kinderen die zindelijk zijn/of bezig zijn met zindelijk worden. Als kinderen aangeven dat ze op de wc willen plassen/zitten laten we de kinderen daarmee kennis maken. Zo wordt er rustig aan en op spelende wijs kennisgemaakt met het toilet. Als de ouders bezig zijn met de zindelijkheid training gaan we daar in mee. Voor ons en het kind is het dan handiger als de kind een luierbroek aan heeft. Een ongelukje kan altijd gebeuren. Daarom vragen we ouders kleding willen meegeven.

  slider_icon9.png

  Als de kinderen jarig zijn gaan we dit uitgebreid vieren! We hangen wat aan de deur zodat iedereen kan zien wie de jarige is. We vieren de verjaardag en vinden het heel erg leuk als de jarige trakteert. We stimuleren daarbij een gezonde traktatie en natuurlijk krijgt de jarige een klein cadeautje. Het verwelkomen van een nieuwe kind ervaren we als een feest, ook dan hangen we welkom knutsels/versieringen aan de deur. Bij vertrek naar de basisschool krijgen ze een grote hand en de beste wensen als afscheid.
  We staan stil bij jaarlijkse feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas, Kerst en het Suikerfeest. Sinterklaas vinden de kinderen best wel spannend en soms komt dan Zwarte Piet (met of zonder Sinterklaas) nog even op bezoek.

  slider_icon8.png

  Als ouder staat u vrij om te kiezen naar welke school of BSO u uw kind wilt laten gaan. Daarin nemen wij als Peuterspeelzaal een neutrale positie in. Wel is het voor de overgang van de kinderen veiliger/makkelijker als uw kind voor een BSO kiest die al bekend is. In het zelfde gebouw is gevestigd (BSO WIJS).

  slider_icon5.png

  De locatie beschikt over een eigen calamiteitenplan. Wij proberen met de kinderen zoveel mogelijk oefeningen te doen. Zoals de brandoefening minimaal een keer per jaar.

  slider_icon18.png

 • Neem contact met ons op!